The day after

Gisteren ben ik me een beetje te buiten gegaan aan een copieus vier-gangen diner met bijpassende wijnen, dus vandaag doe ik het met beide kalmpjes aan. Gelukkig heb ik een geweldig recept voor zo’n day after, heel smakelijk, gezond én makkelijk klaar te maken. 

 

Wat heb je ervoor nodig? Op je boodschappenlijstje: een tweetal niet te grote, stevige aubergines,  200 gr cherry tomaatjes, twee bollen burrata, paar takjes tijm, verse basilicum, chili vlokken, grof zeezout, versgemalen peper, olijfolie en niet te vergeten…..amandelschaafsel. Amandelen lijken een vreemde eend (zijn ze ook), maar de smaak en textuur voegen echt iets toe. Dus niet weglaten!

 

Oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden en de aubergines insmeren met olijfolie en inpakken in aluminiumfolie. Pof de aubergines in ongeveer 45 minuten gaar. 

 

Let op…..na een kwartiertje zet je bij de aubergines een schaal met daarin de gehalveerde cherry tomaatjes (opengesneden kant naar boven), versierd met de tijmblaadjes, grof zeezout, peper en besprenkeld met olijfolie.

 

Tegen de tijd dat de aubergines en tomaatjes klaar zijn, rooster je in een droge koekenpan de amandelen tot ze beetje bruin zijn.

 

Tot slot snijd je de aubergines voor driekwart open, bestrooi ze met wat grof zeezout en leg ze op een bord. ‘Vul’ de aubergine met een bol burrata en drapeer de tomaatjes er leuk om heen. Hier en daar een blaadje basilicum, amandelschaafsel en de chilivlokken. 

 

Voor de liefhebber: bestrooi de burrata, die van zichzelf toch een beetje flauw smaakt, ook nog met wat extra zout. Stukje brood erbij en smullen maar.

 

Ps: ook zonder ‘day before’ is deze auberginevariant super 😀

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Meijke (zondag, 25 juli 2021 08:46)

    Ziet er heerlijk uit!

  • #2

    H. (maandag, 26 juli 2021 12:40)

    Prachtige foto’s en mooi gerecht! Ik ben benieuwd naar het kaaskoekjes recept �.