Wat te doen met overgebleven kruiden

U kent het wel. Recepten met een eetlepel peterselie, een halve eetlepel selderij en zo verder. Soms kun je - zonder dat het gerecht smakeloos wordt - iets weglaten, maar vaak ook niet. Gisteravond had ik weer zo’n momentje. Griekse stifado (hij staat nu in de slowcooker lekker te pruttelen) stond voor de dag erna (vandaag dus) op het menu. Naast rundvlees en heeeeel veeeeeel kleine uitjes, hoort daar selderij in. Een typisch -bijna vergeten - kruid met dito smaak en geur waarvan je zeker niet teveel moet gebruiken. Maar verse selderij in kleine hoeveelheden........Kortom wat moet je verder met die enorme bos overgebleven selderij? Mijn ouders hebben de oorlog nog meegemaakt, dus weggooien is bij ons thuis nooit aan de orde geweest. En zelden zie je een treuriger iets dan langzaam verpieterende kruiden.....

Tompoes moest dus een list verzinnen. Tompoes gaat met zijn/haar tijd mee en zoekt dus op internet. De zoekmachine deed goed haar werk en kwam met twee opties. 

- In de oven drogen op laagste stand gedurende 12 uur
- in de magnetron op hoogste stand gedurende 4 minuten

Deze Tompoes koos om heel veel redenen voor de tweede optie en heeft daar in het geheel geen spijt van. Na 4 minuten prachtig gedroogde selderij. Nu op zoek naar nog eens een ander recept....

Reactie schrijven

Commentaren: 0